Skip links

KAKO DA PROMJENIM NEŽELJENE NAVIKE ILI PONAŠANJA?

Imate li neku naviku ili ponašanje koje želite da promjenite? Možda je to loša organizacija, burna reakcija, odlaganje…? Možda je to grickanje noktiju, emocionalno prejedanje?

Na NLP-u ćete naučiti kako vas vaši nesvjesni programi vode kroz različita ponašanja, kako pozitivna tako i negativna. Naučićete ne samo kako da identifikujete ova ponašanja nego i kako da ih promjenite.

Mozak najbolje radi sa navikama i šemama ponašanja, suštinski na taj način štedi dosta energije i vremena. Navike je, u nekim slučajevima lako formirati ali vrlo ih je teško promjeniti. Čest slučaj je da ljudi nastavljaju sa starom navikom jer ne znaju šta bi drugo radili ili nemaju dovoljno volje ili su pokušali na neki način pa nisu uspjeli.

Sa NLP-om, ukoliko imate jaku volju, promjena je laka. Sa nekim jednostavnim alatima iz NLP-a ćete biti u stanju napraviti veliku promjenu za jako kratko vrijeme, promjenu koja će da traje. Dugoročne posljedice promjene neželjenih ponašanja ili navika je to što imate praktične alate koji će vam pomoći da usmjerite svoje misli, akcije i ponašanja i preuzmete kontrolu nad svojim životom.

Koristeći NLP, možete pomoći mnogim ljudima da promjene brojna ponašanja i navike u svom životu. Ako nešto ne funkcioniše i želiš to promjeniti, koristi NLP! Promjeni ponašanje koje nije u skladu sa onim što želiš u životu.