Skip links

UPOZNAJ SEBE

Koliko dobro poznajete sebe?

Većina vaših ulazaka u emotivna stanja, različite šeme ponašanja, uvjerenja, vrijednosti, spadaju u domen nesvjesnog. Predstavljaju dio onoga što jeste, što radite i kako se ponašate. Ali šta kad bi svaka od ovih stvari bila “programirana” u vas?

Jeste li svjesni ovih programa ili živite život na autopilotu?

Jeste li čuli nekoga da kaže: “Ah, ja sam takav?” Ovo je jasan signal da osoba u stvari kaže: “Ja u stvari ne poznajem sebe, radim šta god mislim da treba u tom trenutku i to zovem sudbinom /karakterom.”

Podcjenjujemo značaj poznavanja samog sebe, kroz život prolazimo reagujući na događaje umjesto da pravimo izbore bazirano na tome ko smo i šta nam je važno u životu. Kad završite NLP trening, možete jasno da sagledate ko ste i šta ste i zašto reagujete kako reagujete. Naravno naučićete i kako da neželjene obrasce ponašanja promjenite, da shvatite svoju predstavu realnosti.

U NLP-u, imamo pretpostavku da poštujemo model svijeta druge osobe, ali prije svega, NLP će vam pomoći da shvatite i poštujete svoj model svijeta.

Vaš model svijeta se sastoji iz istorije, sjećanja, vrijednosti, uvjerenja, iskustava… Naučićete ne samo više o onome što je vama važno, u šta vjerujete, kako vas vaša ponašanja koče u životu ili vam pomažu da uspjete, ali što je najvažnije, shvatićete zašto radite to što radite.

Naučićete kako da se promjenite, da promjenite ono što ne funkcioniše za vas i da naučite nove obrasce ponašanja i razmišljanja. Na žalost, nedovoljno poznavanje sebe može dovesti do zbunjenosti i nepotrebnog trošenja vremena i energije. Dosta neodlučnosti i pretpostavki.

Jednom kad shvatite šta vas motiviše, znaćete i kako da donosite bolje odluke, šta vam je važno u životu, kako da promijenite aspekte života koji vam više ne odgovaraju, čudesne stvari mogu da se dese u vašem životu.