Skip links
boy in green shirt

Kako MUSE koristi PCM

MUSE je škola u Kaliforniji, koja koristi PCM u obrazovanju. Suosnivači Suzy Cameron i njena sestra Rebecca Amis su odlučile da obuče cjelokupno osoblje škole za PCM. Nakon toga su integrisali PCM u svaki aspekt škole i postižu nevjerovatne rezultate.

Nastavnici koriste svoju obuku kako bi prepoznali tipove ličnosti i pomogli učenicima stvaranjem okruženja u kojem se učenici osjećaju sigurno, poštovano i prihvaćeno, onakvi kakvi jesu.

Učenici su u mogućnosti da brže rješavaju konflikte zbog razumjevanja elemenata PCM-a i načina na koji im se prenosi gradivo koristeći PCM.

Ispod možete pogledati video kako MUSE primjenjuje PCM u svom radu.

Najmlađa djeca uče o kanalima i radnim preferencijama. Tokom dana mogu odabrati na kom kanalu da im se obraćaju nastavnici i drugovi u razredu. To rade stavljajući štipaljke sa svojim imenom na odgovarajući kanal (Igraj, Pažnja, Reci, Pitaj).

U drugom razredu, djeca uče stilove interakcije kasnije u srednjoj školi imaju puno PCM predavanje, poput njihovih nastavnika.

Svaka učionica zadovoljava radne preferencije po PCM-u, djeca mogu da sjede u grpama, sa jednom osobom ili sami. Kako im odgovara da napune baterije.

Srednjoškolci iz MUSE škole se mnogo bolje slažu sa roditeljima, bolje ih razumiju. Manje je svađa. Učenici se drugačije ophode jedni prema drugima, znaju šta su. PCM će im pomoći da shvate svoje psihološke potrebe te mogu jednostavnije odrediti šta žele da rade u životu.

Mnogo je razloga za učenje i primjenu PCM-a. Pronađite svoj razlog.