Skip links
black and white dartboard

KAKO ZACRTATI CILJEVE KORISTEĆI NLP

Kako da zacrtate ciljeve koristeći NLP? Ako pitate većinu ljudi reći će vam da jednostavno odrede šta žele i krenu da rade na tome. Većina ih ne zapiše, ne napravi nikakav plan ili se uopšte ne saživi sa svojim ciljevima. Dakle, ako ste uradili bilo šta od ovoga, već ste napravili prvi korak!

U NLP-u imamo proces pisanja koji zovemo dobro formulisanje ciljeva. U pitanju je strategija koja koristi vaše emocije, vizualizaciju, korake ka cilju…

Dobar alat koji naučite na NLP-u jeste meta model. U pitanju je set pitanja koja vam pomažu da kreirate više jasnoće i tako nejasne elemente vašeg cilja jasno definišete. Koristeći ova pitanja, dobro formulisanje ciljeva, učite ne samo da kreirate svoj cilj, nego da ga i struktuirate na takav način da vaš nesvjesni um bude privučen cilju, daleko od života bez ciljeva.

Nesvjesni um je nevjerovatna alatka i što ga više razumijete i shvatite kako je programiran, možete ga iskoristiti u svoju korist, koristeći prave strategije da ostvarenje ciljeva postane jednostavnije.

Uskoro upisujemo novu generaciju NLP klinaca pa ako želite da i vaše dijete (između ostalog) nauči kako da pravilno zacrtava ciljeve, kontaktirajte nas za više detalja.