Skip links
samopouzdanje

ŠTA JE TO NLP?

Ako čitate ovaj članak onda ste sigurno radoznali da saznate šta je to NLP?

Možda ste nekada radili sa nekim ko je NLP praktičar ili ste čuli za NLP od nekoga drugoga, možda bili na nekoj radionici, kako bilo, vjerovatno ste zainteresovani da saznate nešto više.

U pitanju je metodologija i set alata koje možete koristiti u mnogim aspektima svog života.

NLP možete koristiti da bolje komunicirate sa drugim ljudima, shvatajući kako su programirani da razumijevaju, ponašaju se i razmišljaju. Možete ga koristiti kao alat za lični razvoj, za bolje razumjevanje sebe. Da rastete, razvijate se. Shvatite na koji način ste vi programirani. Da promjenite neke od svojih neželjenih programa.

Na kraju, možete ga koristiti i da pomognete drugima, da žive bolji život, neopterećen strahovima ili nekorisnim uvjerenjima ili da jednostavno lakše ostvare svoje ciljeve!

Potrudićemo se da kroz seriju članaka objasnimo šta je u stvari NLP i što je još važnije, kako ga možete (is)korisiti za svoju ličnu korist!

IZGRADITE SAMOPOUZDANJE

Samopouzdanje, sigurnost u sebe je jako bitan faktor da bi osoba mogla da se predstavi na pravi način svijetu oko sebe.

Za neke stvari imate veliko samopouzdanje, kad vozite automobil, dolazite na posao…. ali za neke baš i nemate. Recimo, za stvari za koje niste sigurni kako se rade ili imate konfliktna uvjerenja o vašim sposobnostima, velika je vjerovatnoća da ćete imati nisko samopouzdanje.

Na primjer, možda imate nisko samopouzdanje kako bi napisali knjigu ili održali javni govor pred 200 ljudi.

Ponekad je nedostatak samopouzdanja manjak vještine i s pravom. Ako nikad nismo svirali gitaru, logično je da imamo manjak samopouzdanja. Ponekad je manjak samopouzdanja u stvari uzrokovan ograničavajućim uvjerenjima ili nekim drugim unutrašnjim konfliktom.

Da bi razvili samopouzdanje, morate biti određeni kakvo samopouzdanje želite i šta vas tačno sprečava ili blokira da ga imate u određenom segmentu života. NLP ima mnoštvo alata da vam pomogne da promjenite svoja uvjerenja, poravnate svoje vrijednosti i čak “počistite” konflikte koji vam stoje na putu.

Za više informacija o NLP-u ili ukoliko želite da zakažete sastanak, kontaktirajte nas na kontakt@infinitum.ba

Pretplatite se na naš blog i krenite sa nama putem otkrivanja NLP-a.