Skip links
selective focus photography of anchor pendant

USIDRITE DOBAR OSJEĆAJ POMOĆU NLP-a

Ako bi mogli da po potrebi osjetite određenu emociju, koja bi to emocija bila?

Da li bi to bio mir, motivacija, snaga, sigurnost, samopouzdanje ili nešto drugo? Gdje bi takvu emociju koristili?

A šta kad ne bi morali da izaberete samo jedno emocionalno stanje?

Pa, uz pomoć NLP-a možete! Ako ste ikada ranije čitali nešto o NLP-u onda ste sigurno čuli za sidro. Ako niste, dopustite da objasnimo. Sidro je stimulans koji pokreće odgovor našeg tijela. Poput pavljovljevih pasa koji su lučili pljuvačku na zvuk zvona i vi možete kreirati sidro koje će aktivirati stanje koje želite.

Vi već imate različita sidra koja ste prirodno kreirali tokom života. Možda vas neka pjesma dovede u određeno stanje ili možda vas određen miris vrati u određenu situaciju. Možda potpuno automatski reagujete u sistuacijama kada vidite određene stvari ili kada neko kaže vaše ime na određen način. Sve su ovo sidra.

Kada kreirate sidro koje ćete koristiti kao resurs, to zovemo resursno sidro. Moći ćete da koristite sidra za sebe i za druge koristeći odrđene riječi, dodir, zvuk, pjesmu, miris, sliku, manje više bilo šta.

Moći ćete da usidrite gotovo svaki osjećaj. Obzirom da imate kontrolu nad svojim ponašanjem i samopoudanjem.Pred bitan sastanak ili izlazak sa novom osobom dovoljno je da aktivaret svoje sidro za samopouzdanje!