Skip links

ZAŠTO KOUČING?

Koučing je partnerstvo između klijenta i kouča. Kouč podržava ostvarenje rezultata svog klijenta bazirano na ciljevima koje postavi klijent.

Fokus razgovora je uvijek izbor klijenta, “posao” kouča je da sluša, fokusira se na razgovor i specifičnim postavljanjem pitanja pomaže klijentu da napravi uvid i sam pronađe odgovarajuće rješenje na temu o kojoj razgovaraju.

U pitanju je saradnja u kojoj klijent sam dolazi do neophodnih uvida te je posao kouča da pomogne klijentu da sam dođe do rješenja koja su za njega optimalna.

Posao kouča nije da “popravi” klijenta niti da sugeriše klijentu šta bi trebao da radi u određenoj situaciji. Klijent je u mogućnosti da samostalno dođe do odgovarajućeg rješenja koje je u potpunosti prilagođenu njemu, klijent je ekspert, kouč samo pomaže process.

Za razliku od konsultacija, fokus je na specifičnim, mjerljivim ciljevima koje želite da ostvarite i na tome koje korake trebate preduzeti da bi do cilja došli.

Koučing je fokusiran na rješenje, na budućnost, drugo, koučing je fokusiran na osobu i vrlo je prilagođen pojedincu.

Koučing će vam pomoći da razjasnite i odredite prioritete, vrijednosti, sopstvene snage, vještine I interesovanja koja se tiču određenog cilja.