Skip links
Interna komunikacija i produktivnost

KOMUNIKACIJA NA RADNOM MJESTU

Svaku organizaciju čine pojedinci. Skup pojedinaca. Ljudi. Sa svojim potrebama, specifičnostima, načinima komunikacije, motivima…

Ukoliko dobro izbalansirate tim i ukoliko na vrijeme shvatite kako ih voditi, možete imati izvanredan sinergetski efekat na radnom mjestu. Ono o čemu svaki menadžer ili vlasnik sanjaju – tim koji se nadopunjuje i daje van serijske rezultate.

Međutim.

Ukoliko ljudi ne dobijaju zadovoljenje svojih potreba, počeće da ih zadovoljavaju na pogrešan način, dolaziće do razmirica na poslu, rezultati će da trpe, pojedinci mogu napustiti organizaciju…

Ukoliko pogledate infografik iznad, vidjećete da čak i u normalnim uslovima dolazi do mnogo nerazumjevanja među članovima tima. Da bi shvatili gdje mogu nastati problemi, potrebno je da prvo upoznate sebe i članove svog tima. Koje su im potrebe i preferirani načini komunikacije.

Process Communication Model vam može pomoći da shvatite svoj tim i da prilagodite svoju komunikaciju svakom članu pojedinačno kako bi se bolje razumjeli i fokusirali na ono što je bitno – na rezultate poslovanja.

Ukoliko želite da i vaš tim “otkrije” svoje slabosti i snage, kontaktirajte nas, možemo vam pomoći.